top of page

Cursus samen bevallen

 

In deze cursus leren jij en je partner door middel van voetreflexologie, samen met acupressuur, je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren, zowel lichamelijk als geestelijk. In de voetreflexologie gaat men er vanuit dat het hele lichaam zich in de voeten weerspiegelt. Het is een natuurlijke therapie, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van apparatuur of medicijnen.

 

Tijdens deze cursus gaan we de meeste voorkomende ongemakken, maar ook de periode tijdens de bevalling, behandelen. Dit zal gebeuren via een massage op handen en voeten.

 

De cursus bestaat uit drie lessen van twee uur:

  • Diarree, misselijkheid, maagzuur, obstipatie, ontspanning

  • Ontspanning, rugpijn, slapeloosheid, vermoeidheid

  • Ontspanning, pijnvermindering tijdens de bevalling, ontsluiting bevorderen, weeën versterken

Het enige wat je hoeft te doen is makkelijke kleding aantrekken en een grote handdoek meenemen.

Cursus babyreflexologie

 

Babyreflexologie is een vorm van voetreflexologie, speciaal voor baby’s, die zeer ontspannend werkt. Dit gebeurt door reflexpunten op de voetjes licht te masseren. In de voetreflexologie gaat men ervan uit dat het hele lichaam zich in de voetjes weerspiegelt.

Het is een natuurlijke therapie, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van apparatuur of medicijnen.

Het kunnen toepassen van de geleerde babyreflexologie gaat een leven lang mee. Babyreflexologie kan al vanaf de eerste dag, maar de technieken kun je ook op volwassen toepassen. Hoe fijn zou het zijn als je jouw baby kan helpen door middel van een eenvoudige voetmassage bij de meest voorkomende kwaaltjes? Tevens versterkt de massage de band tussen ouders en baby.

 

Deze cursus bestaat uit drie lessen van twee uur:

  • Spijsvertering: o.a. diarree, krampjes, obstipatie en winderigheid.

  • Slapen en geruststelling: o.a. in- en doorslapen, onrustige baby’s.

  • Weerstand: o.a. huidproblemen, neusverkoudheid, oorpijn, doorkomende tandjes.

 

Tijdens de cursus kunnen de baby’s hun kleding aanhouden, omdat we alleen op de voetjes werken. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een grote handdoek en eventueel voeding en luiers.

Cursus peuterreflexologie

 

Peuterreflexologie heeft hetzelfde principe als babyreflexologie. Zowel op de voetjes als op de handjes wordt het hele lichaam weerspiegeld. Door op een milde manier de handjes en de voetjes te masseren kunnen we verlichting bieden bij o.a. doorkomende tandjes, verkoudheid, darmklachten, oorpijn.

De handjes zijn een leuk alternatief voor de voetjes. Omdat een peuter meestal niet zo rustig blijft liggen als een baby is er speciaal voor peuters een zachte reflextechniek ontwikkeld, welke je voornamelijk op de handjes kunt uitvoeren. Op deze manier bindt het ook ouder en peuter, kalmeert het de peuter en is het een leuke en speelse manier om met je peuter om te gaan. Je kunt als ouder de peuterreflexologie toepassen, terwijl je peuter op je schoot zit of je kunt voor je kindje gaan zitten.

De cursus bestaat uit drie lessen van twee uur.

  • Spijsvertering: o.a. buikpijn, diarree, krampjes, obstipatie en winderigheid.

  • Slapen en geruststelling: o.a. in- en doorslapen, hoofdpijn, hyperactieve peuters.

  • Weerstand: o.a. huidproblemen, neusverkoudheid, oorpijn, doorkomende tandjes.

 

Tijdens de cursus kunnen de peuters hun kleding aanhouden, omdat we alleen op de handjes en voetjes werken. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een grote handdoek.

bottom of page